Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

ijsALLES VOOR IJS

Een paar weken geleden kocht ik Mijn Eerste Keukenmachine. Een gedenkwaardige dag. Er brak een nieuwe periode aan in mijn kokende leven, waarbij ik niet alleen verbazingwekkend goed gelukte taartjes, broodjes en pizza’s uit mijn keukentje toverde, maar waarbij ik ook ineens stemmen begon te horen.

Of liever gezegd, één stem. En die stem kwam van mijn mooie, framboosrode aanwinst op mijn aanrecht. Ze fluisterde. Met zachte, verlokkende stem verkondigde ze dat mijn leven zoveel beter zou zijn als ik alle KitchenAid uitbreidingen zou aanschaffen. “Denk aan prachtig, romig, glad roomijs dat binnen enkele minuten klaar is…” lonkte ze. “De mooiste worsten zijn van jou als je mijn gehaktmolen gebruikt”, riep ze zacht. “Uit mijn pastamachine komen penne die je nog nooit gezien hebt…”

Ik kon die stem niet negeren. En aangezien ik bij de aanschaf van de Machine al mijn geld erdoorheen had gejaagd, besloot ik dat iemand anders mij moest helpen bij de aanschaf van mijn Eerste Uitbreiding. Het werd mijn man en hij had geen schijn van kans.

Ik roerde sensueel in pannen, proefde suggestief van de slagroom, maakte hoerenpasta, fluisterde zachtjes in zijn oor…Beloofde hem ijsjes, worsten en penne…zoals hij nog nooit gezien had…

En nu staat ie’ er. De KitchenAid IJsmaker.

En vanavond maakte ik voor het eerst ijs. Yoghurtijs, met Griekse yoghurt en poedersuiker.  Althans, dat was de bedoeling. Want in mijn enthousiasme om mijn familie ijs te voeren, kiepte ik eerst de yoghurt en de suiker in de bevroren kom en zette daarna pas de machine aan. Dat werkt dus niet. De yoghurt bevroor binnen enkele seconden, waardoor de mengspatel er niet meer doorheen kon draaien. Het mengmechanisme floepte los en de yoghurt bevroor verder. Ergo: geen ijs. Gelukkig houdt mijn man toch wel van me en aten we vanavond zijn stoere lasagna. Met vla toe.

6 gedachtes over “ALLES VOOR IJS

 1. Laura Wattel schreef:

  Haha, wat kan jij geweldig schrijven! Ik zit te zoeken naar de ‘volg’ knop, maar die kan ik niet vinden.. 😦
  Groetjes!

  1. Laura Wattel schreef:

   Gevonden hoor! ;D

 2. Finnegan Sante Daalhuizen schreef:

  Jammer van het ijs maar ik weet uit eigen ervaring dat paps lasagne ook heel lekker is!

 3. Tirza schreef:

  whahaha! hoever staat de collectie Overige Uitbreidingen nu paar jaar later?

  1. Lizzy Martin schreef:

   Tja, daar is niet zoveel van terechtgekomen. Blijkbaar was alleen die KitchenAid voldoende om mijn lust te beteugelen….:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: