Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

LOFWIJN
Het was gisteren weer tijd voor de wijnschool. Samen met vriendin Jacqueline schoof ik weer bij Gabrielle Salvatore aan voor een avond vol met kijken, walsen, ruiken, proeven en nadenken. En dat valt nog niet mee, dat nadenken. … Je ruikt en proeft van alles in zo’n glas, maar om daar een labeltje aan te hangen, dat is echt nog niet zo makkelijk. Voor je ‘t weet schrijf je rare zweverige dingen op als “hangt in het glas”, “geurt als een oceaan” of “ruikt naar een boerenerf” . Gelukkig mag je bij deze cursus dit soort rare dingen roepen en lacht niemand je uit als je zegt dat je kattenpis proeft. Sterker nog, echte wijnkenners schijnen continue rare praat uit te slaan en komen dan nog intelligent over ook. Nog even en dan ben ik ook zo ver.
Zo’n wijncursus vereist echter wel een goede bodem. Niet dat we gisteravond enorm hebben zitten zuipen, maar met een lege maag proef je niet lekker. En wat vult nou fijner af dan een ouderwetsche Hollandsche maaltijd? Niets, zeg ik u!
Ik maakte een witlofschoteltje met Julia’s bechamelsaus, Oudholllandsche Verende Gehaktballen, gekookte piepers en snijbonen met een snufje roomboter en een klontje nootmuskaat.
En hoe dat smaakte? Niet naar de oceaan of naar een boerenerf maar gewoon lekker gewoon. Punt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: