Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1380553343330Bij ons op kantoor is het net als ieder ander kantoor. We hangen roddelend in het printerhok, zeuren eindeloos over de koffie en vragen steevast om half twaalf aan elkaar wat we meehebben in de lunsboks. En net zoals bij vele andere bedrijfspanden is ook ons kantoor gestyled door een interieurdesigner met een hekel aan mensen. Zo zitten wij op de eerste etage in het knaloranje en worden de collega’s op de andere verdiepingen continue onbewust gestimuleerd door de onbestemde kleuren medischpaars, poepgroen en saaiemannenblauw. En dan heb ik het dus niet over een toefje kleur hier en daar. Nee, niet alleen onze vloerbedekking is oranje, maar ook de muren, de archiefbakjes en onze insteekmapjes. Als je dan ook nog eens weet dat de kleur oranje de activiteit en eetlust stimuleert en de socialisatie aanmoedigt, dan snap je dat we al met al niet aan werken toekomen hier. En vandaag al helemaal niet.

Een van de collega’s neemt namelijk ieder jaar rond eind september, begin oktober kilo’s pompoenen mee naar kantoor. Haar vader heeft een kwekerij in Aalsmeer en blijkbaar kweekt hij zoveel pompoenen dat mijn collega het de moeite waard vindt om al die kilo’s pompoen de trap op te zeulen naar onze oranje kantoortuin en ze te verkopen voor een schamele euro. Een bikkel is het, die meid. En dus keek ik vandaag uit op een oranje muur met schapen (Schapen. WAAROM?) en sinaasappels , een feloranje archiefbak vol met oranje insteekmapjes, een sanseveria en 3 grote oranje pompoenen.  Werken was moeilijk met dit uitzicht. Ik voelde steeds de aandrang om met de pompoen in de arm over de afdeling te stuiteren. Met als centrale vraag: wat gaan we met die dingen doen? Kerven we er een gezichtje uit en zetten we hem neer met een kaarsje erin? Of eten we hem op met veel hete kruiden en een knapperig stokbroodje? Het werd – hoe verrassend- het laatste.

Ik had namelijk nog wat restkazen liggen van onze romantische vrijdagavond, er waren nog wat pistoletjes opwarmbaar en dus componeerde ik een pittige pompoensoep met Indiase currykruiden, bestrooid met wat versche koriander en geserveerd met wat chemisch kaasgeweld op brood. Voor de kinderen een bak druiven ter afkoeling. En dus zeg ik: Oranje boven! Leve Aalsmeer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: