Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

fotoHet was vandaag weer tijd voor een Gouden Klassieker. Niet omdat ik moe was of omdat het zo druk was, maar omdat ik het domweg even niet meer wist. Een van de boeken die mij dan altijd uit het inspiratieloze dal trekt, is dat van Ainsley Harriott. Deze Engelse kok is in Nederland niet echt bekend maar in Engeland wordt hij een instituut genoemd dankzij het programma “Ready Steady Cook” dat hij al 13 jaar met veel humor presenteert.

Ook zijn kookboeken zijn losjes en doorspekt met kleine grapjes. En dan doe je het al snel goed bij mij.  Vandaag stuitte ik op een al veelgemaakt, met vlekken bespetterd recept dat ik in herziene versie maakte. In de het kookboek serveer je de kokoskipsate namelijk met een pitabroodje als snack maar omdat ik mij verantwoordelijk voel voor het welzijn van mijn familie, heb ik er wat groenten en rijst bij gefantaseerd.

En dus aten we gebakken kip met een blikje kokosmelk, 4 eetlepels pindakaas, een scheutje tabasco en wat sojasaus. Er doorheen 2 uien, tauge en lente/bos/sla-uien (’t zijn groene stelen en ze smaken allemaal hetzelfde). Erbij zilvervlies pandanrijst en wat tomaten. T was heerlijk, Ainsley!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: