Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1382204379569Wat een feest, zo’n Streekkrat. je krijgt een bak met ingrediënten en moet daar vervolgens iets gezelligs mee bedenken. En dat is gelukt hoor!

Als eerste verdwenen – heel mysterieus- de flesjes Vandestreek-bier. En daar deed ik dus niks culinairs mee, die dronken we gewoon op en dat was heerlijk. Daarna was het de beurt aan de champignons en het zuurdesembrood. Samen goed voor een stevige bam met roerei en champignons. Het ziet er misschien niet zo fantastisch uit op de foto maar was heerlijk.

De krat-tomaten doneerde ik aan een hertenragout die de hele middag stond te pruttelen. Wel zo gezellig op een regenachtige zaterdagmiddag, die de kinderen spendeerden aan het bouwen van Lego kastelen en mijn geliefde aan een boek. De volle, kruidige ragout, die ik had gemaakt met ruby port, gembersaus, kruidnagel, komijn, kaneel en bouillon van eekhoorntjesbrood, kwam op tafel met een stamppot van de krat-andijvie (niet voorgesneden, vol van smaak) en de krat-snijbonen. En wat oude kaas en een snuf nootmuskaat.

Ik denk dat ik maar eens vaker een kratje doe. Zo maak je nog eens wat mee.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: