Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1383431202929Als ik na mijn dood weer terug moet keren op aarde, mag dat dan als Wagyu-koe? Volgens de geruchten worden deze koeien namelijk dagelijks gemasseerd, krijgen bier te drinken en mogen naar klassieke muziek luisteren. Nu dienen al die maatregelen om het vlees van de koe zo mals mogelijk te krijgen en dus eindigt de Wagyu-koe net als vele andere koeien in het slachthuis, maar in de tussentijd heb je dan toch maar mooi zonder schuldgevoel genoten van je potje bier en van massages in je blote koeienkont.

Tot die tijd moet ik het doen met het vlees van de Wagyu koe zelf en man, wat een heerlijk stuk vlees is dat! We aten gisteren bij vrienden in Amsterdam en tot mijn heimelijke, perverse genoegen voelde deze vriendin zich door mijn gekookblog toch een tikkeltje geintimideerd en had besloten groots uit te pakken in de keuken. Nu hoeft niemand zich door mijn gekook geintimideerd te voelen want ook bij mij verlaten er mislukte of smakeloze gerechten mijn keuken (en ik heb mijn gezin om daarvan te getuigen). Maar als mijn gekookblog tot gevolg heeft dat ik overal waar ik kom van dezelfde goddelijke diners als gisteren krijg voorgeschoteld, dan gooi ik graag nog een schepje bovenop en schrijf voortaan alleen nog maar over de sterrenmaaltijden die ik kook.

We aten dus Wagyu-biefstuk. In de verpakking ziet dit vlees eruit als goed dooraderd suddervlees, maar na enkele minuten bakken heb je een botermals stuk vlees op je bord, dat smaaktechnisch wel wat weg heeft van wild. Mijn vrienden hadden rondom de biefstuk een compleet Japans freestyle menu gecomponeerd en dus aten we ook nog een mini-noedelrolletje met daaromheen repen wortel en ernaast garnalen en werd de biefstuk voorzien van een knapperige Japanse salsa, zeewier, paddestoelen, hete broccoli en gebakken rijst. De toet was een geweldige kokoscitroentaart met een bolletje mango-ijs. En om het geheel af te maken, dronken we er een prachtige selectie aan sake en wijnen bij.

Kortom, zowel mijn man als ik waren zwaar onder de indruk. Daarom wil ik langs deze weg aan mijn vriendin (van wie ik weet dat ze ook best wel een lekker stukkie kan schrijven), de oproep doen: Ga ook schrijven over je gekook! Dan beloof ik dat ik me daardoor zo geintimideerd voel dat ik ook de sterren van de hemel ga koken als jullie weer bij ons aanschuiven! Deal?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: