Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

fotoNa een paar dagen vrijwel vleesloos te hebben doorgebracht, was mijn gezin -en ikzelf ook- wel weer eens toe aan een stukkie vlees. Op mijn fantasieloze zaterdag-boodschappenlijst had ik voor vandaag echter voorzien in een vegetarische curry. Geen nood, in de vriezer trof ik nog wat kipfilet aan en dus werd de curry er een met kip.

Een van de geneugten van het schrijven van dit blog is dat mensen van wie je het soms niet verwacht, je verrassen met heerlijk eten. Zo schreef ik dit weekend al over de Wagyu-biefstuk die vrienden mij voorschotelden en vorige week kreeg ik aan het einde van mijn werkdag een klein tasje van een collega mee. Haar man houdt alleen van piepers-groente-vlees, dus ze wist bij god niet wat ze met een tas vol kikkererwten, een flesje chilisaus, limoen, Thaise groene curry, couscous, een werkelijk gigantische Spaanse ui en wat tomaten aan moest. Aangezien ze een trouwe lezer is van mijn blog, was de oplossing snel gevonden: we geven het aan Liz en die maakt en schrijft er dan vast wel wat leuks van.

En zo geschiedde. Ik bakte de kip en de huge-ass ui, deed hier de tomaten bij, twee eetlepels curry en chilisaus, kneep hier de limoen boven uit, kiepte de kikkererwten erbij en liet het allemaal een beetje pruttelen. De couscous maakte ik met wat kaneel, komijnpoeder, een hand rozijnen en een sliert sesamolie. En dat, lieve Francis, aten mijn man en kinderen met heel veel plezier. Dus geef jij je man nou maar lekker die piepers, en schuif alle exotische dingen maar naar mij door! Wij weten er wel raad mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: