Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1383770068389Lizzy Kookt gisteren en vandaag niet. Ik zit voor mijn werk in Engeland en hoe graag ik ook wil, aan koken kom ik hier niet toe.  Niet dat ik iets te klagen heb. Ik zit in een ultraschattige, 400 jaar oude Inn in een megapoepig plaatsje, omringd door snoezige kerkjes en velden vol met fazanten.  Heerlijk Brits.

Ook met de catering is niets mis. Het liefste had ik natuurlijk zo’n fazant rechtstreeks van het veld op mijn bord gehad maar met het menu van gisteren was ik heel tevreden. We  begonnen met een kleine bierproeverij aan de bar van de Inn, waarbij ik uiteindelijk koos voor een prachtige pint Brakspear Bitter.  Verder verschenen er later op de avond op mijn bord een heerlijke gerookte Schotse zalm en een paar huisgemaakte worsten met puree.

De enige stoorzender van de avond was mijn Amerikaanse tafelpartner die het gesprek aftrapte met de vraag of Denemarken nou de hoofdstad is van Holland of Nederland. Ik kan je zeggen dat bij zo’n vraag de zalm zo weer uit je mond op je bord valt. Gelukkig leed de Amerikaan tijdens het eten steeds meer onder zijn jetlag en dus kon ik rustig van mijn worstjes genieten terwijl hij steeds verder met zijn hoofd in zijn speciaal gemaakte Californische salade wegzakte.

En zo leerde ik toch weer iets tijdens deze trip. In Engeland is alles schattig en Amerikanen zijn dom. Wat is de wereld toch heerlijk overzichtelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: