Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

fotoDe kinderen vierden vanavond Sint Maarten. Voor de niet-Noord-Hollanders onder u: tijdens deze avond mogen de kinderen met een lampion op pad om de buurt al zingend te terroriseren en zo snoepjes af te dwingen. Op alle fronten volledig onverantwoord, want normaal sturen we onze kinderen niet ’s avonds op pad om snoepjes van vreemde mensen aan te nemen, maar onder het mom van folkore doen we wel meer rare dingen.

Het spreekt voor zich dat het avondeten voor mijn zoons een zeer lage prioriteit had. Ik werd tijdens het eten gemaand tot opschieten, was het eten al klaar en waarom duurde het zo lang?! En dat terwijl ik een voedzame, snelle en toch lekkere maaltijd had bedacht: spagetti met gehaktballen.

De ballen maakte ik met 500 gram rundergehakt, 3 knoflookjes, zout, peper, een ei, paneermeel en wat geraspte kaas erdoorheen. Die kaas was een overblijfsel van een kaasdonatie van een culivriendin wiens weekend wat anders uitpakte dan gepland waardoor ze met bergen exclusieve kaas bleef zitten. En wat doe je met restjes? Juist, die geef je aan mij. Al met al maakte ik dus heel ordinaire ballen met heel chique kaas.

De balletjes braadde ik aan, deed er daarna 2 gesnipperde uien bij, een scheutje rode wijn, gezeefde tomaten, een blik gepelde tomaten, oregano, een scheutje slagroom en nog meer van die chique kaas. Alles even laten sudderen onder gejammer van de kinderen en daarna snel serveren met een grote pan volkorenspagetti. De kinderen at snel hun diner, vergaten hun toet en staan nu luid zingend bij de buren voor de deur. Sint Maarten, Sint Maarten, koeien hebben staarten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: