Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1384452902700Oh, wat voelde ik me dom vanavond.

Een paar maanden geleden kocht ik tijdens een strooptocht in een Franse supermarkt een net met prachtige kidneybonen. Geen idee waarom ik ze precies meenam. Ze zagen er mooi uit en soms is dat genoeg. En vandaag was de dag aangebroken waarop de bonen eraan gingen. Ze zouden verdwijnen in een bonenprutachtig iets met tacokruiden. Ik zette de bonen op in heet water, met wat zout erbij en liet ze, zoals de moeizaam ontcijferde gebruiksaanwijzing op het netje mij vertelde, een uurtje garen in de pan.

Ik vergat alleen 1 essentieel onderdeel van het bereiden der gedroogde peulvruchten: het wellen. Als je dat namelijk niet doet, ben je lang bezig met het gaar krijgen van de bonen, en dat is nu precies wat er mis ging vanavond. Tegen de tijd dat mijn gezin met hun vorken en messen op tafel zat te bonken, waren mijn Franse bonen nog hard en bitter en had ik alleen nog maar een prutachtig iets. En dat was natuurlijk nooit genoeg om al die magen mee te vullen…

Gelukkig vond ik in een donkere hoek van mijn voorraadkast nog een verdwaalde pot met bruine bonen en een pot met augurkenplakken.  En zo aten we toch nog een bonenprutachtig iets. 

Terwijl ik dit stukje zit te tikken, garen de kidneybonen rustig door. Heeft iemand van jullie nog zin om morgen een soort van bonenprutachtig iets te eten? Bonen zijn bij mij af te halen. Rechtstreeks en handmatig geimporteerd vanuit Frankrijk en ontzettend geslowcooked. Wie??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: