Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

foto[1]En dan zit je dus thuis. Mijn man was vandaag hoofd van het huishouden en ik scharrelde er wat omheen. Gelukkig hielp de chiropractor mij vanochtend weer aan de nodige souplesse dus ik hoefde niet meer stil in bed te liggen, maar omdat ik mijn man niet in de weg wilde scharrelen bij het bestieren van het huishouden, moest ik mijn culinaire kans grijpen toen hij bibberend van het voetbalveld terugkeerde en onze twee doorregende en stuiterende zoons onder de douche afspoelde.

Ik had eerder op de dag al geinventariseerd wat ik in huis had en besloot mij te storten op het toetje. Mijn man doet niet aan toeten dus ik zou hem er ook niet mee voor het hoofd stoten. Ik nam een pak volkoren koekjes, ramde hier kruimels van en vermengde deze met een ons gesmolten roomboter. Dit gebruikte ik als bodem. Vervolgens maakte ik een walgelijk lekkere caramel saus met roomboter, suiker, Golden Syrup en wat slagroom en goot dit op de opgesteven bodem. Hierop kwam een laag frambozen, aardbeien en zure kersen, vermengd met wat vanillesuiker en agar-agar.

Het geheel liet ik een uurtje opstijven in de koeling, om de taart daarna te garneren met stijfgeslagen slagroom en wat hagelslag. En toen was ie klaar. Hoe die smaakte? Net zoals hij klinkt. Vet, zoet en onverantwoord lekker!

Een gedachte over “THERAPEUTISCHE TAART

  1. Rachèl schreef:

    Zit er voortreffelijk lekker uit 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: