Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

fotoEens per 2 weken kookt mijn man en ook vandaag was het weer zijn beurt. Dus toen hij vanochtend met onschuldige hertenogen aan mij vroeg of het goed idee was om chili te eten en wat hij daar allemaal voor in huis moest halen, vermoedde ik niets. Pas toen ik vanmiddag thuis kwam na een dag hard mopperen op mijn werk en alle ingredienten keurig op het aanrecht uitgestald aantrof, had ik door dat ik belazerd was. Mijn man – heel getalenteerd op vele gebieden behalve op die van het koken- kookt namelijk meestal met de ondersteuning van pakjes en wat er op het aanrecht stond waren alleen de pure basisspullen waarmee ik meestal kook.

Ik moest dus alsnog aan de slag. Nu kan ik daar heel moeilijk over gaan doen, maar eigenlijk vond ik dat helemaal niet erg. Koken maakt mijn hoofd leeg (geen overbodige luxe in deze woelige dagen) en bovendien is mijn chili natuurlijk veel lekkerderder dan die van Honig en een beetje van mijn man.

Het maken van deze chili is zo gepiept en ik kan jullie van harte aanraden ‘m ook eens te proberen. 250 gram gehakt bakken met, 1 rode paprika,  2 uien en 2 tenen knoflook (wel eerst snijden , heh), 1 theelepel komijnpoeder, zout, peper en 1 theelepel paprikapoeder erbij en een flinke scheut chilisaus. Daarna een blik gepelde tomaten, oregano en een grote pot bruine bonen erbij en alles even goed laten doorwarmen. Afsluiten met het betere sensuele proefwerk, eventueel nog peper en zout erbij en dan kan de pan op tafel. Met nachochips, geraspte kaas en versche koriander.

Het spreekt voor zich dat ik mijn man niet heb gemeld dat ik de chili met liefde heb gemaakt. Hij denkt dus dat hij vanavond heel wat goed te  maken heeft. Nu nog bedenken hoe. MUHAHAHAHA!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: