Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1386511999469Het spreekt voor zich dat ik alleen maar vrienden om mij heen tolereer die ook een beetje kunnen koken. Verder kom je er bij mij ook in als je een wijnkenner bent, van wijn houdt, gek danst op leuke feestjes of leuk danst op gekke feestjes, schunnige grappen maakt of gewoon een heel fijn karakter hebt, maar een beetje culinaire kunde maakt het sociale leven zoveel makkelijker. Je hebt niet te maken met ongemakkelijke situaties als je bij je vrienden gaat eten, je kan nog eens een recept uitwisselen of leuk schrijven over wat je nu weer voor moois hebt gegeten bij een ander.

Gisteravond mocht ik bij een vriendin aanschuiven die leuk danst op gekke feestjes, een heel fijn karakter heeft en dus ook heel goed kan koken. We aten met een groep vriendinnen die daarna een avond lang kerststukken zou gaan maken in een koude garage, dus er mocht wel iets stevigs in om ons warm te houden bij de kerst-uitputtingsslag die zou volgen. Er was ook voorzien in gluhwein, maar wat we voorgeschoteld kregen hield mij de hele avond warm.

Opgezweepd door de Julia Child-gekte in onze vriendenkring, had mijn vriendin een grote pan met Julia’s Coq-au-Vin gemaakt. Ik blijf het zeggen: koop allemaal dat kookboek want er staan gerechten in die het leven zoveel leuker maken. Ook deze stoofpot was vol en diep van smaak met een saus die je zo uit de pan wilde opslurpen. Erbij  kregen we gestoomde aardappels (voor mij nieuw maar ik wil nu ook een stoomoven, schat) en een frisse salade met olijven en geitenkaas. Het dessert was een citroen-merengue taart waar ik niets ander over kan melden dan: Walgelijk. Lekker.

Met dat kerststukken maken is het helemaal goed gekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: