Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

fotoNietsvermoedend opende ik vanmiddag mijn “Lizzy Kookt” pagina. Tot mijn verbazing had ik er in 1 klap ruim 30 nieuwe volgers bij dankzij mijn culinaire compagnon Janet, die haar netwerk had gemobiliseerd om mijn blog te volgen.

Ten eerste wil ik alle nieuwe volgers van harte verwelkomen en hun verwachtingen temperen voor vandaag. Het was immers maandag en ik had sperziebonen in huis. Sperziebonen! Samen met spruitjes zijn sperziebonen de personificatie van de Hollandsche suffigheid. Want wat is er nu Hollandscher dan een bord met gekookte piepers, sperziebonen en een bal? (Ja, ik weet het….appelmoes, stamppot, rookworst van de HEMA, groentesoep met ballen, vette jus, vla met siroop, slavinken, piepers met rode kool, haring, kroketten en ga zo maar door maar als ik dat allemaal op moet gaan sommen wordt dit helemaal zo’n lang verhaal).

Juist. Niets dus. Maar met een bord met piepers en bonen zou ik mijn nieuwe volgers niet blijvend aan me binden dus sloeg de paniek toe. Want hoe maak je een sperzieboon met kip spannend?!

Er is er maar 1 die dat echt goed kan. Kookgod Ottolenghi. En zo speurde ik snel zijn boek af in een poging om zowel de lezers te betoveren, mijn gezin naar tevredenheid te voeden EN mijzelf er met een korte kooksessie van af te maken.

Ik maakte kipfilet met citroen, ui, pijnboompitten, sesamzaadjes en wild in de rondte gegooide kruiden met daarbij een salade van komkommer, sperziebonen (!), maanzaad en rijstazijn. Samen met de couscous een maal die mijn gezin naar tevredenheid voedde en zo klaar was.

Maar bent u, lieve lezer, inmiddels betoverd? Ik hoor het graag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: