Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1386701516180In een eerder blog berichtte ik al over de tanden van mijn zoon en hoe die beschadigd waren door een domme aanvaring met de grond. Vandaag gingen we naar de tandarts voor de reconstructie van de afgebroken tand, waar mijn zoon dapper en met open mond het 20 minuten durende gemier met zuiger, polijster, blauw lampje en allerlei chemicalien doorstond. Na afloop had hij weer een tand en mocht hij als beloning voor zijn keurige gedrag uitkiezen wat we vanavond gingen eten. U raadt het al: pannenkoeken. Nee, toch liever pizza. Of nee! Als hoofdgerecht pizza met een pannenkoek als toet.

Ik had het nu eenmaal beloofd dus zo geschiedde. Nu zou ik mezelf niet zijn als dat zomaar pizza en pannenkoek zou worden dus maakten we alles zelf. Beide heren wilden meehelpen dus ze kregen een bal met deeg, waarbij ik wel even zou uitleggen hoe ze dat moesten uitrollen. Dat bleek niet nodig. Mijn andere zoon had namelijk twee weken geleden een cursus pizza maken gevolgd bij een Italiaans restaurant tijdens de verjaardag van zijn vriendje en had daar zijn pizzabakkersdiploma duidelijk niet zomaar gekregen. Het deeg werd gestompt, met de vingers ingedrukt, in de lucht gegooid en soepeltjes uitgerold zonder dat ik ook maar iets hoefde te doen.

Het eindresultaat, gemaakt met een restje bravas-saus (je weet wel, die van de patates en waar ik altijd veel te veel van maak), overgooid met fijntjes in stukken gescheurde salami en wat tonijn, smaakte prima. Tijdens het eten wees mijn zoon me er nog wel op dat we de pizza in de verkeerde volgorde hadden belegd. Je doet namelijk eerst de saus, dan de kaas en dan pas de topping.

Ik leer iedere dag van mijn kinderen maar dit was de eerste keer dat ik kookles van ze kreeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: