Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1386947655300Ik maakte vanmiddag een mini-uitstapje naar Japan. Dit stukje Japan is te vinden in Amsterdam Buitenveldert op het Gelderlandplein. Dit is niet zomaar een winkelcentrum, dit is een HEEL SJIEK winkelcentrum, waar je dure bonbons kan kopen, 4 Riviera Maison-achtige winkels zitten, je struikelt over de goed geconserveerde oudere dames met bontmutsen op en waar je over tapijt van winkel naar winkel schrijdt. Nu was ik daar niet om me ook eens een keer deel te voelen van de upperclass, maar omdat ik uit betrouwbare bron had vernomen dat hier een geweldige Japans-Koreaanse winkel zat: Shilla.

Het was een wonderlijke ervaring. Ik meen toch wel een en ander van eten te weten maar in Shilla voelde ik me verloren. De schappen waren gevuld met kleurige verpakkingen, die waren gevuld met mij onbekende waren en beschreven met een onbegrijpelijke taal. Gelukkig werd ik geholpen door een lieve verkoopster, die die grote, lompe Hollandse met haar grote tassen in het volgepropte winkeltje wel wilde wijzen waar de somen noedels, het wakame krulwier en de zwarte sesamzaadjes lagen. Op een fles sake na durfde ik niets anders mee te nemen, bang dat ik thuis zou komen met gefermenteerde kippenlippen of zeewier met edele rotting.

De koelvitrine met verse gerechten bood echter uitkomst: hierin lagen malse ossenhaasplakjes met zeewiermarinade, kiphapjes met citroengras en een soort schnitzel met een stroperige, kaneelachtige saus erbij. En dat aten we dus vanavond. Met krulfrietjes en een salade met lente-ui en mirindressing. Wat een festijn aan nieuwe smaken!

Ik wil meer van die Japanse keuken leren. Weet iemand van jullie een goede hardcore Japanse kookworkshop die ik eens kan volgen? Of heeft iemand van jullie een Japanse vriend(in) in het assortiment die ik kan omkopen om mij de fijne kneepjes van deze keuken te leren?

I want!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: