Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

fotoSamen met wat vrienden hebben we een kookclub. Ik heb al eerder over onze avonturen bericht en dus zullen de meeste van jullie weten dat we met deze club onze culinaire grenzen iedere keer proberen te verleggen. Dit keer hadden we gekozen voor een alternatieve opzet, waarbij we ons eerst in  het Kerstbierenfestival in het Belgische Essen zouden storten, gevolgd door een licht benevelde tapasavond in het huis van onze vrienden die ook in Essen wonen.

Het liep allemaal wat anders. Als je namelijk met 7 volwassenen en 4 kinderen een weekend bij elkaar wil plannen, moeten er heel wat agenda’s gesynchroniseerd worden en dat lukte dit keer moeilijk. Zo veranderden de plannen van een uitgebreide culi-lunch voor het festival, naar een tapasgebeuren NA het festival tot het compleet schrappen van deze culi-editie. Na vele duizenden Whatapp berichten, uitgebreid intern gezinsoverleg en intense logistieke planning, zaten we gisteravond toch ineens met elkaar aan tafel. In Haarlem, zonder culinair thema behalve dan dat we gewoon gezellig bij elkaar wilden zijn en stiekempjes al een beetje kerst wilden vieren.

En dat hebben we gedaan! Na al het geregel en gedoe vooraf was dit een avond met een meer dan 1 happy end. We waren bij elkaar, we lachten en kletsten, we luisterden naar foute kerstliedjes en aten een volledig niet op elkaar afgestemd menu dat perfect bij elkaar paste: vooraf Japanse noedelsalade  en Vietnamese, koude loempias, als hoofdgerecht klassieke lasagna Bolognese met courgettesalade en als toet een prachtbord met bietenijs, bietenmarshmallow, chocobietenbrownie, kardemomchococreme, chococrunch en yoghurtijs. Om alles in te luiden had 1 lid van ons clubje 4 flessen Belgisch kerstbier meegenomen voor een kleine proeverij.

Ik vergat foto’s te maken van deze culiclub editie: ik was veel te druk met genieten van ons fijne groepje vrienden en dat is uiteindelijk het enige waar het om draait op dit soort avonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: