Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1387303977966Ik blijf pleiten voor het omarmen van de Indonesische keuken. Om een voor mij duistere reden is deze keuken in het verdomhoekje geraakt: Indonesische restaurants hebben het moeilijk en verliezen het van de Japansige all-you-can-eat sushi paleizen, en in de kookmagazines zie je nog maar zelden een Indonesisch gerecht voorbijkomen. Het is niet hip.

Daarom zeg ik nu: NASI IS WEL HIP, verdomme. Ik kookte vandaag wat resten van het weekend weg (lente-uitjes, peen, uien, beetje gehakt, knoflook, doperwten) en bakte die restjes op samen met wat in bouillon gekookte rijst, deed er een mengsel van korianderpoeder, komijnpoeder, trassi, witte peper en kruidnagel bij, bakte er een grote omelet bij (die in reepjes over de nasi ging) en ineens stond er een grote pan met heerlijk geurende rijst op tafel. De resten courgette en rettich verdwenen in een salade die ik aanmaakte met mirin en komijnzaad.

Ik wil bij deze jullie alvast waarschuwen: ik ga jullie bombarderen met fantastische, spetterende, speekselopwekkende gerechten uit Indonesie. Net zolang tot heel Nederland – of dan in ieder jullie allemaal- roepen: INDONESISCH ETEN IS HIP!! (verdomme)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: