Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1387728681211Vandaag werd de oma van mijn man 95. Alhoewel ze doorgaans niets aan haar verjaardag doet, was het bereiken van deze respectabele leeftijd toch wel reden om iedereen uit te nodigen en er een klein feestje van te maken. En dus stond ik vandaag de hele dag in haar lieve oude keukentje om alle van heinde en verre toegestroomde oudjes en jonkies van voer te voorzien. En gegeten hebben ze!

Omdat het feest van 11 tot een uur of 3 stond ingepland, moest er rekening worden gehouden met een koffiemoment met taart, een lunchmoment en een uitgebreide borrel. Ik deel graag met jullie wat ik gedurende de hele dag dat keukentje heb uitgepompt:

Twee taarten: een dubbele lagen taart met onderop een sinaasappel-maanzaad cake, dan een dikke laag mascarpone en dan nog een citroen-sesamcake. Bovenop de taart had ik zelfs nog van rolfondant een “95” gefreubeld met wat blommekes erbij, maar ik moet erbij zeggen dat een cursusje taarten decoreren misschien wel goed besteed is aan me. Vooral toen ik probeerde taart nummer 2 (een banaan-carameltaart met merengueschuim) te versieren met “HOERA” maar er achter kwam dat ik de eerste 4 letters te ruim had geschreven en de laatste “A”er niet op paste, voelde ik het hete zweet in mijn nek opstijgen. Gelukkig heb ik een humorvolle schoonfamilie en kon ik het opschrift wegmoffelen met veel extra choco en zilveren parels…

Voor de lunch had ik 2 pannen soep gemaakt: een prachtig oranje wortel-koriandersoep (die de meeste oudjes toch niet aandurfden, zoveel exotisch geweld waren ze niet gewend) en een enorme tank met Chinese tomatenkippensoep die tot op een paar druppels na leeg ging (lekker “Hollandsch” doet het altijd goed). Erbij aten de gasten sandwiches met bieslookroomkaas & komkommer en gehakt & augurk. Zonder korstjes uiteraard.

Toen de borrels eenmaal opengetrokken werden, mocht ik iedereen nog blij maken met een berg muntgehaktballetjes, komkommerbakjes met Thaise biefstuksalade, brie met honing, tijm en walnoot, oude kaas met kruidenmosterd en voor de kinderen hotdogjes in bladerdeeg.

De grote bak eiersalade die ik had gemaakt, ging ongeopend weer mee naar huis. Om 4 uur vertrokken de laatste gasten, hikkend en boerend. En oma: die had gewoon een mooie dag gehad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: