Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

02-01Als je op deze foto de ingrediënten bij elkaar ziet liggen, zou je zeggen dat er niet veel mis kon gaan. Er was groene kool (hiep!), er was nog wat prei, er was een uitje, wat lente-ui, tijm en een restje salami. En -niet zichtbaar op de foto-  er waren nog wat aardappels en wat schelvisfilet.

Ik zag het al voor me: een rijke, goedgevulde stamppot met daarin krokant gebakken stukjes salami en beetgare kool. Mijn gezin zou dit samen met de in roomboter gebakken schelvis juichend opeten en mij daarna dankbaar knuffelen vanwege mijn warme moedertalenten.

En zoals dat zo vaak gaat met fantasieën: daar komt niet veel van terecht. Mijn man en kinderen snoepten snel de goed gelukte vis op en prikten daarna lusteloos in de ondefinieerbare prut die mijn goedgevulde stamppot moest voorstellen. Ik had simpelweg teveel ingrediënten in de pan gegooid, waardoor het gerecht een allegaartje zonder duidelijke smaak was geworden.

Toch waren er nog wat lichtpuntjes te ontdekken aan deze maaltijd: alle restjes in de koelkast zijn nu definitief op, vis bakken gaat me uitstekend af en die gedroomde knuffel kreeg ik ook gewoon. Maar dan niet voor het eten.

Een gedachte over “ONDEFINIEERBARE PRUT

  1. Rachèl schreef:

    Jammer van de stamppot! Maar…. de restjes zijn wel op 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: