Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1390923106328Sorry jongens. Soms wordt het culi-schrijven overvleugeld door wat anders en gisteren was dat Moderat. Deze drie heren traden op in Paradiso en gaven daar een sprookjesachtig minimal-techno concert. En dus maakte ik dat ik na het eten het huis uit kwam.

Dat was maar goed ook, achteraf bezien. Ik had namelijk heerlijke muntgehaktballetjes gemaakt in een rijke tomatensaus met veel knoflook (waar ik mijn mede-concertbezoekers bij deze nog mijn welgemeende, walmende excuses aanbied) en serveerde hierbij rijst en -daar komt ie- een salade van courgette en rammanas. Die ballen en rijst waren prima te pruimen maar die salade rook naar een vochtig beschimmelde kelder en smaakte ongeveer ook zo. Het komt niet vaak voor dat ik eten weer uitspuug, maar gisteren deed ik het toch echt.

Het vreemde was dat ik zowel de courgette als de rammanas als de dressing (appelazijn, honing, mosterd, komijnzaad) los had geproefd en goed had bevonden, maar blijkbaar werkten de diverse sappen zo op elkaar in dat er een smaak ontstond die menig Frans wijnboer alarm doet slaan als hij deze ruikt in de kelder waar hij zijn dure wijnen bewaart…

Mijn tip voor vandaag is dus: Ga allemaal naar Moderat luisteren en eet geen rammanas met courgette want dat is levensgevaarlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: