Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1392143208874Koken heeft op mij een rustgevende uitwerking. Zeker toen ik nog druk was met mijn vorige, helse baan, was er voor mij geen betere ontspanning dan een paar uitjes snipperen, een tomaatje pureren of wat pasta opzetten. Of taart bakken, worst draaien, mosterd en ketchup maken, groenten inleggen, vis pekelen, vlees marineren, koekjes bakken, bloem zeven, gehaktballetjes draaien, ijs maken, cocktails shaken of aardappels poffen. Ja, inderdaad. Manisch rustgevend.

Gelukkig zit ik inmiddels in een heel andere sfeer, werktechnisch gezien, en voel ik minder de behoefte om mijn gedachten op een ander spoor te dwingen met behulp van een keukenplank, mes of oven. En toch merk ik nog steeds hoeveel rust en plezier het koken me geeft. Het complete raamwerk van plannen, inkopen, voorbereiden, koken en uitserveren vind ik nog steeds zo leuk, dat ik ook na een dag lang in de keuken staan voor Soep & Sla, toch met plezier begin aan het avondeten.

Daarom aten we vandaag geen Friet van Piet -zoals gesuggereerd door een lezer van dit blog, die het bijna aanstootgevend vond dat ik gister met mijn grieperige harses toch nog uitgebreid ging staan koken -, maar aten we weer eens een fijn Ottolenghi maal met geroosterde knoflook-broccoli, witlof met rauwe ham, tijm en parmezaan uit de oven, gepofte aardappeltjes en Marokkaanse kip met uien.

En nu weten jullie waarom ik kook. Hoe zei Julie het ook alweer in “mijn” film Julie & Julia? Dat het zo geruststellend is dat er na een nare dag altijd nog chocoladetaart is.

Of zoals ik het zeg: het is een heerlijke gedachte dat er na een fijne dag ook nog eens lekker eten is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: