Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1393757541707Ik kookte deze week tegen de klippen op: nog nooit ging er zoveel eten door mijn handen! Ik maakte kilo’s couscous aan met kaneel, sneed vele uien, maakte 4 kilo komkommer en 3 kilo pompoen in, liet een emmer met uienrelish pruttelen, sneed me 2 keer in mijn vingers en liep vele kilometers in mijn nieuwe keuken. Ik mocht zelfs koken voor de Haarlemse wethouder en hem in een “spontaan” mediamoment een lunch met zijn naam erop aanbieden. Ik bakte omeletten, sneed die in reepjes, waste met veel kabaal onze 25-liter pannen af (een helse klus, ik denk er sterk over om ons leuke, jonge enthousiaste personeel morgen met deze fijne taak op te zadelen, dus ik hoop dat ze niet meelezen) en probeerde zonder knoeien azijn uit een 5 liter vat in  een klein bekertje te gieten.

Mijn gezin kwam er maar bekaaid van af deze week. Ik flanste snel een pasta in elkaar, liet mijn moeder koken of kwam helemaal niet opdagen voor het eten. Eenmaal thuis kon ik nog mijn zoons knuffelen die klaagden dat ik naar een vreemde mengeling van azijn, omelet en tomatensoep rook, een glas wijn drinken en met een knal in slaap vallen.

Gelukkig is er vandaag wat tijd om de wonden te likken, mijn huis weer eens bij daglicht te bekijken en lekker normaal te koken in mijn eigen fijne kleine keuken. Vanavond eten we knus met zijn viertjes, genieten van elkaars gezelschap en morgen? Dan is het uit met de mediamomenten, het proefkoken en de voorbereidingen. Voeten in de klei en gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: