Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1393785202981In de Allerhande “Azië Easy” vond ik vandaag een recept voor “Bimi met sesam & gepocheerde kip met sambal”. Ik had wel trek in een lichte en gezonde maaltijd, vooral omdat mijn kinderen deze week ongehoord ongezond hadden gegeten.

Ze zaten namelijk deze week op een voetbalkamp en zoals het echte voetballers betaamt, aten ze daar alleen maar witbrood, worst en koekjes en dronken ze AA. En ook al wist ik dat ik er niet moeilijk over moest doen omdat het vakantie was, mijn moederhart deed er toch een beetje pijn van. Toen ik vanochtend mijn zoons nog uithoorde over wat zij gisteravond tijdens het Soep & Sla openingsfeest hadden gegeten en hoorde dat zij -ondanks of wellicht dankzij de prominent aanwezige verse salades en groentensoepen- alleen maar wit stokbrood, chips en snoep tot zich hadden genomen, wist ik het zeker: ik ging vandaag eens wat groenten in die fijne kindergezichtjes stampen.

Pas na beter nalezen van het recept, bedacht ik me dat het pocheren van kip eigenlijk best wel vies klonk. Kip hoor je  te bakken, lekker mals met een korstje, en niet laf en lijkkleurig uit een troebel watertje te vissen.  Ook de bimi bleek een minder geslaagd idee. Mijn zoons houden niet zo van deze vreemde kruising tussen broccoli en asperges en is bovendien ook nog eens duur. Tenslotte vond ik de kruiderij in dit recept wat aan de tamme kant, dus uiteindelijk aten we iets heel anders dan wat de receptenschrijver op bladzijde 78 van deze Allerhande editie had neergepend:

De kip pocheerde ik in kippenbouillon met gember, sambal en sesamolie en gaf ik daarna een lekker bruin korstje in een hete pan. Erbij maakte ik gestoomde broccoli met een dressing van geroosterd sesamzaad, mirin, sesamolie, limoensap en sojasaus en versnipperde bovendien een bos-ui en een fijngesneden komkommer boven de broccoli. Eronder een laagje pandanrijst en als confetti nog wat koriander en zo werd het allemaal toch nog lekker: Azie Easy maar dan Aller-anders.

De toet stond niet in de Allerhande: verse aardbeien (off season maar ze riepen naar me in de winkel; ze waren heerlijk), met een stukje wafel, een bolletje mascarpone-aardbeienijs en een klodder slagroom.

Mijn missie voor vanavond was geslaagd: de kinderen aten broccoli, komkommer, magere bio-kip, rijst en aardbeien. En ijs, wafel en slagroom. Als ze nou de volgende keer op dat voetbalkamp ook zo’n voedselbalans tussen lekker, gezond en een beetje slecht weten te vinden, krijgen ze volgend jaar weer mijn twee zoons op bezoek, maar dan zonder mijn gemopper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: