Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1394477943709Belofte maakt schuld. En omdat ik mijn jongste zoon taart had beloofd, stond ik vanmiddag -na een middag soepen maken, groenten snijden en pannen afwassen- alweer met mijn giechel in de keuken voor het kneden van zoet korstdeeg. Ik had nog een extra reden om mijn zoon te verwennen, want toen ik hem ophaalde van school, trof ik hem op het schoolplein met huilend en bebloed gezicht aan na een onzachte aanvaring met een klasgenoot. En dan helpt er maar 1 ding: taartjes met witte chocolade en frambozen. Nu helpen er ook wel andere dingen als je kind verdriet heeft en eigenlijk is troosten met eten hartstikke fout maar zo af en toe is het heerlijk om het als ouder bewust eens helemaal fout te doen. Vooral als je je kind er zo blij mee maakt.

De taartjes waren niet mijn eigen idee. Ik heb een vriendin die wekelijks de meest fantastische taarten bakt en zo af & toe krijg ik een stukje om me aan te verlustigen. Zo kreeg ik vorige week een stuk van een prachtige taart met witte choco en frambozen. En foute ouder die ik ben, die taart at ik helemaal alleen op, tot groot verdriet van mijn jongste die ik vervolgens beloofde de taart een keer na te maken.

En dat moment was vanmiddag dus aangebroken. Ik ben geen ster in patisserie ( en hoop nog steeds dat ik via deze pagina spontaan een aanbod krijg om eens mee te draaien met een patissier) en ook voor deze taartjes miste ik net het geduld dat er nodig is om deeg fijn en dun uit te rollen. En om vervolgens de vulling de tijd te gunnen om op te stijven. Daarom aten we na de chili con carne vanavond lauwe taartjes met frambozen-witte choco vulling die er bij iedere hap uitdroop. En ook al zal ik geen schoonheidsprijs winnen met mijn baksels: mijn zoon ging met een blauw oog maar ook met een glimlach naar bed!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: