Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1394993632231….en toen zat ik dus weer met een ziek kind. Na mijzelf in februari, man anderhalve week geleden en oudste zoon afgelopen week, trok mijn jongste zoon vanmiddag ineens wit weg en ging met een zucht op de bank liggen. Een half uur later was zijn hoofd rood en zijn temperatuur te hoog. Ziek. Omdat ik inmiddels door ruime ervaring wist dat het niet bij een middagje ziek zijn zou blijven, boorde ik snel ons oppas-arsenaal in de buurt aan. Zonder resultaat. Opa en oma 1 verbleven in Drenthe, oppas-tanti moest morgen werken en ook de man kon eigenlijk niet thuis blijven.

Goddank leverde mijn paniekerige telefoontje naar mijn ouders in Brabant het gewenste resultaat op: mijn vader, de held, stapte direct in de trein om op zijn zieke kleinzoon te passen en hij beloofde net zolang te blijven tot de kleine man weer beter zou zijn. Crisis bezworen!

Maar ja, hoe laat je dan zien dat je blij met je lieve vader? Juist, door heel erg lekker voor hem te koken. En dus maakte ik vanmiddag een gigantische hoeveelheid eten waarmee ik mijn dankbaarheid probeerde te tonen. Ik maakte een pittige gehakttaart a la Ottolenghi, met daarin gehakt (duh), worstvlees, pijnboompitten, uien, tomatenpuree en een prachtige mix aan kruiden: nootmuskaat, piment, peper, paprikapoeder, munt en chilivlokken. In deze taart ging voor het bakken nog wat rauwe eieren die stolden tijdens het bakken. Allemaal redelijk zwaar, dus erbij serveerde ik een frisse salade met tomaatjes en een dressing met ahornsiroop en sherry-azijn.

Als toet maakte ik citroen-merengue taartjes, even gebruind in de oven. Mijn pa zat te smullen. Hopelijk is het voldoende om hem de komende dagen mee te paaien want morgen krijgt ie gewoon stamppot…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: