Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1396978052227En toen was het tijd voor de laatste restjes uit de Beebox: een koolraap (nog nooit mee gekookt), een prei en een zakje met Swiss Chart oftewel snijbiet. Vooral die laatste groente verraste me enorm, aangezien ik de afgelopen weken met mijn groothandel in de clinch heb gelegen over deze groente: bij de eerste keren bestellen kreeg ik simpelweg niets, daarna een bakje gesneden biet (en dat is dus echt iets heel anders, beste meneer De Kweker) en daarna 2 bossen paksoi, de eerste verlept en de 2e fris, waarbij de discussie ontbrandde of dit nu wel of geen snijbiet was. Moegestreden besloot ik de bietensalade van de kaart te halen en daarmee loste het probleem van  de snijbiet zich vanzelf op.

De koolraap, snijbiet en de prei vroegen om een mooi, boers, Hollandsch maal. Iets met gestampte groenten (en je zal wel denken, daar heb je haar weer met haar stamppot en je hebt gelijk. Ter verdediging wil ik graag aanvoeren dat ik HEEL ERG VAN STAMPPOT HOU DUS WEN ER MAAR AAN), een lepel grove mosterd en misschien wel een pannetje met kleine balletjes gehakt. Ik had echter buiten mijn jongste zoon gerekend. Ik fietste vanmiddag met hem namelijk langs de toko en besloot er even binnen te wippen, op zoek naar melkpoeder voor mijn ijs. Het beste ijs schijn je namelijk te maken met dextrose en melkpoeder (in combinatie met een heleboel andere lekkere dingen natuurlijk) maar ik was dit nog in geen enkele andere winkel tegengekomen.

Toen we de toko binnenstapten, zag ik mijn zoon verzaligd inademen. “Wat ruikt het hier lekker, mam!!” riep hij enthousiast en dan moet je net mij hebben. En dus verlieten we de winkel niet met melkpoeder (hadden ze niet), maar wel met een liter kokosmelk, kokossnippers, kokospoeder (zoon had bedacht dat kokosijs ook vast heel lekker zou zijn) zoete rundvleesstoof, maiskoekjes en een dik plak Indische cake in stoplichtgroen. Alles vrolijk aangewezen door mijn zoon en aangeschaft door een moeder met een zacht hart.

Van die Hollandsche pot kwam natuurlijk niets. Of in ieder geval niet zoals ik eerst had bedacht. We aten kerrie-koolraapstamppot met snijbiet en erbij een pan met kokosgehaktballetjes in kokos-pinda-peper-saus. Ernaast een lepel runderstoof en een maiskoekje met een stukje cake toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: