Inspiratie komt soms uit onverwachte hoeken. Ik stond vanmiddag op het voetbalveld te keuvelen met een een medevoetbalvrouw. Na de voetbaltraining van mijn kinderen moest ik boodschappen doen maar omdat ik geen enkel idee had wat ik moest gaan koken, vroeg ik -terloops maar toch ook lichtelijk wanhopig- aan haar wat zij die avond zou gaan eten en kreeg gelukkig een inspirerend antwoord waardoor we vanavond iets met bladerdeeg aten.
Bladerdeeg associeer ik vooral met appelflappen en kleine hartige hapjes, maar niet met het avondeten. Ik vroeg me vanavond eigenlijk af waarom. We aten namelijk bladerdeeghappen, gevuld met gebakken kip, zongedroogde tomaatjes, verse basilicum en buffermozzarella en voor de frisse toets een grote schaal met salade met radijs, geroosterde noten en rucola met een pittige Worcester-Tabasco-knoflooksaus. En dat was eigenlijk gewoon hartstikke lekker!
Ik heb allemaal leuke ideetjes op kunnen doen. Ook voor mijn eigen blog.