Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1397810513062Er moet bij mij heel wat gebeuren wil ik geen zin hebben in koken en/of eten, maar vorige week was het dan toch echt zo ver: mijn galblaas werd eruit gesloopt. Na een paar maanden met uitermate pijnlijke galsteenaanvallen, was het eindelijk tijd om een einde te maken aan de pijn en de boosdoener eruit te vissen. En dus lag ik vorige week maandagochtend op de operatietafel in het Kennemer Gasthuis, waar ik door een team van aardige dokters en verplegers vakkundig en snel in slaap werd gebracht.

Het ontwaken verliep wat minder soepel. Ik was door de narcose enorm misselijk en wazig. Gelukkig trok de misselijkheid na een dag weg maar die wazigheid bleef lang aanhouden. Het was alsof ik vanuit een beslagen vissenkom de wereld bekeek en er kwam ook niet veel meer uit mijn handen dan het bedienen van de afstandbediening van de UPC on Demand-box. Ik keek film na film, dronk liters thee en roosterde wat boterhammen. ’s Avonds at ik een hapje van het eten dat anderen voor me gemaakt hadden, maar smaken deed het me niet echt.

De week kabbelde voorbij tot ik vrijdag ineens een sprankje kooklust voelde. Van mijn man had ik ter verstrooiing de nieuwste Delicious gekregen en daarin stond een eenvoudig recept voor waterkersstamppot met worstjes en saus met venkelzaadjes. Niet al te ingewikkeld, lekker en gezond: een ideale combinatie voor een galblaasloze kok. En toen ik eenmaal besloten had dat ik vrijdagavond weer zou koken, was ineens alle kooklust weer terug! Ik maakte als lunch voor mezelf een portobello met nootjes (nog immer dezelfde smakeloze bonk vocht als altijd; ik had de paddo dit keer zelfs kort geblancheerd in een pannetje met bospaddestoelenbouillon maar het smaakte nog steeds naar een zompig stuk niks. Ik heb dan ook besloten dat de portobello een overgewaardeerd stuk voer is dat in de ban gaat), ik maakte een potje compote van de rabarber die in mijn Beebox zat en ’s avonds smikkelden mijn gezin en ik van het waterkers-rucola-stamppotje met runderworstjes en venkelzaadsaus dat ik met met plezier had gemaakt.

img1397984474634Helemaal helder was ik nog niet. Zo vergat ik foto’s te maken van mijn mooie gerechtjes en liep ik tijdens het doen van de boodschappen als een zombie door het centrum van Haarlem. Inmiddels is de waas opgetrokken, heb ik genoten van een heerlijk Paasweekend in het Drentse Zwiggelte en mijn operationele ongemakken zijn bijna verdwenen. Kortom, zo zonder galblaas ben ik weer klaar voor een nieuwe ronde koken. Let’s rock n roll!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: