Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1398705125234In mijn Beebox zat witlof. Nu woon ik in een huis met witlofhaters, dus die 2 stronkjes waren voor mij en ik kon ermee doen wat ik wilde. En natuurlijk wilde ik Ottolengieen!

Ik vind witlof met een papje niet te versmaden maar toen ik een tijdje terug witlofrecept van mijn grote vriend Ottolenghi maakte, wist ik dat het nog veel beter kon met die lof. Ik bakte de gehalveerde witlofstronkjes in een laagje roomboter met een pietsie suiker zodat ze mooi bruin karamelliseerden, besmeerde de halfjes daarna met een mengsel van parmezaanse kaas, broodkruimels ( zuurdesembrood is het lekkerste maar dat ik vandaag niet op voorraad), tijm en een lepel slagroom en drapeerde hier een plakje serranoham overheen. En als je deze wit-gouden schuitjes dan nog even bakt onder een hete grill, dan weet je niet wat je proeft. Als witlofliefhebber natuurlijk.

Het echte witte goud is natuurlijk de asperge. Die maakte ik vandaag niet thuis, maar bij Soep & Sla. Of liever gezegd, mijn Soep & Sla steun & toeverlaat Janet maakte vandaag aspergesoep. Een pure, prachtige soep met verse asperges, aardappel en gegarneerd met gekookt ei en ham. Normaal steek ik hier niet zo graag de loftrompet over wat we bij Soep & Sla maken (want als je dat wilt weten, moet je gewoon naar onze pagina https://www.facebook.com/soepensla ), maar deze was zo lekker, dat moest ik even kwijt. En wie eet er nou op een brakmaandag twee keer Wit Goud? Juist. IK. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: