Men neme 1 maal geen zin in het doen van boodschappen, voegt hieraan toe een eigenaardige collectie met Beebox groenten in de koelkast, 4 eieren, een zak ovenfrietjes en een zich vervelende zoon. Op deze grijze dinsdagmiddag leidde deze combinatie tot een uitermate gezellige en vruchtbare kooksessie vol kleurige groenten en spetterende smaken, geassisteerd door een enthousiaste sous-chef.
Twee gele bietjes pofte ik in de oven, liet deze afkoelen, sneed ik in blokjes en marineerde ik in een dressing van ahornsiroop, sherry-azijn, knoflook en mooie olijfolie (mocht het je zijn opgevallen, deze dressing is inderdaad mijn favoriet van de maand). Daarna ging er nog een fijngesneden witlofje bij, een appel in blokjes, wat tuinkers en een handje schapenkaas. Daarna vroeg ik mijn lummelende zoon of hij wilde helpen in de keuken en creëerde samen met hem een paprika-tomaten-appelsalade met gemberdressing terwijl de ovenfrietjes bruin bakten. Daarna schudde mijn zoon minutenlang met de 4 eitjes en wat melk, die we daarna omtoverden tot een mooie schuimige omelet met daarop wat restjes serrano-ham en rode ui.
Korte samenvatting: we waren allemaal blij dat ik geen boodschappen had gedaan.