Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

Photo 11-05-14 20 13 02Ik doe niet aan moederdag. Mijn zoons knutselen braaf ieder jaar een lief cadeau in elkaar en geven me een dikke knuffel, maar verder vind ik moederdag een overbodige en commercieel gehypete dag. Maar toch. Ik had vanmiddag alles in huis gehaald voor een baksessie met mijn zoons omdat zij me met klem hadden gevraagd een keer bananenbrood en kaneelbroodjes met ze te bakken. En alhoewel ik nog een paar uurtjes studiewerk had liggen, besloot ik om mijn bloedjes hun zin te geven en mijn leerwerk naar de avond te verplaatsen. We begonnen aan het deeg van de kaneelbroodjes en toen belde een vriendje aan. Of ze zin hadden om buiten te spelen. En weg waren ze.

Ik doe niet aan moederdag maar toch voelde ik een steek van teleurstelling. Waarom lieten ze me me op deze dag voor het eerste de beste vriendje dat aanbelde in de steek met mijn handen in het deeg? Het was toch die speciale zet-je-moeder-in-zonnetje-dag? En we waren toch zo heerlijk aan het kneuteren in de keuken terwijl de regen op de ramen tikte?

Het antwoord lag voor de hand. Mijn zoons lieten me in de steek juist omdat we niets bijzonders aan moederdag doen en omdat buiten in de modder spelen nu eenmaal veel leuker is dan kaneelbroodjes bakken met je moeder.

Het bananenbrood is er niet meer gekomen en die kaneelbroodjes? Die zagen er niet uit maar smaakten als toet met een beetje ijs heerlijk troostend tijdens een gezellig familiediner. En zo kwam alles toch nog goed. Fijne Moederdag allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: