Ik gaf gisteren een tapasworkshop en daar waren wat ingrediënten van overgebleven. Vanmiddag snoepten we tijdens het afwassen en opruimen op het werk al de resterende albondigas op en daarna reed ik naar huis met een bak mosselen en een handvol groene asperges. Eenmaal thuisgekomen, bleek er zich nog een stukje salami in de koelkast op te houden, vond ik nog een bakje verse pesto in de vriezer en na wat rommelen in mijn voorraadlades kwamen er ook nog wat pijnboompitten tevoorschijn. En hoe moe ik ook was, van zo’n uitdagend rommeltje eten krijg ik toch weer zin in koken. En dus aten we vanavond:
Mosselen gestoofd in witte wijn, roomboter met sjalotjes en knoflook. Gegrilde groene asperges met citroendressing. Volkorenspaghetti met pesto. Uitgebakken salamiblokjes, afgeblust met sherryazijn en honing. En dat was smikkelen. En aangezien ik nu een mooi glas Sauvignon Blanc van mijn man ingeschonken krijg, ga ik jullie met deze mooie gedachten alleen laten. Lizzy over en uit.