Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1402741125966Inderdaad. Er was gisteren voetbal op TV. En ook ik keek, met een biertje in de ene hand en een bitterbal in de andere, hard schreeuwend om ieder doelpunt, waarop de dochter van mijn buurvrouw in huilen uitbarstte. Alle vijf keer.

Ik had een extra voldaan gevoel aan de avond overgehouden, want ik had vlak voor de wedstrijd mijn buren een goed gelukt viergangen diner in hun mik geschoven. De buurman had ons namelijk tijdens mijn galsteendebakel enorm uit de brand geholpen en als dank wilde ik hem en zijn vrouw op de voor mij meest voor de hand liggende manier: met eten.

Ik maakte een voorgerecht met ingelegde zalm (bedolven in wodka, citroenrasp, dille, geraspte rauwe bietjes onder een dikke laag zout), met daarbij gemarineerde biet, venkel in het zuur en mierikswortelcreme. Als tussengang serveerde ik WK soep (oranje gazpacho) en het hoofdgerecht was een gehakttaart. Nu zijn gehakttaarten doorgaans droge dingen, maar dankzij een briljant recept van mijn grote vriend Ottolenghi, kon ik een taart serveren die dankzij de toevoeging van een heleboel eieren, toch lekker smeuïg was.

Het toetje aten we op voor de TV, want de wedstrijd was inmiddels al begonnen. En dus smaakte de chocoladetaart met limoncello-ijs en een klein glaasje limoncello extra, extra zoet. Al snel volgden de bitterballen, bier en dronken we de restjes wijn op. We schreeuwden en juichten, dronken nog een biertje en genoten van de toeterende auto’s die door het centrum bliezen. En het was nog lang onrustig in Haarlem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: