Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

1406828525663Ik vind rode linzen maar misleidende peulvruchten. Ik maakte vandaag rode linzensoep maar het enige echt rode in het gerecht waren de zacht gebakken rode uienringen en de steeltjes van de snijbiet die ik er op het laatst doorheen had geroerd.

De linzen die ik had gekocht, waren in de verpakking nog rood. Ik moest ze 25 minuten koken maar na een kwartier was alles in zo’n lichtgele prut veranderd dat ik ze maar van het vuur heb afgehaald. Nu was dat niet zo’n probleem, want de linzen moesten toch gepureerd worden maar als er op het zakje staat dat het rode linzen zijn die 25 minuten gekookt moeten worden, verwacht je niet na een kwartier een pan met gele smurrie over te houden. Precies, misleiding! Bedrog!

Gelukkig was de soep die ik eraan overhield, wel heel erg lekker. De linzenprut pureerde ik met de staafmixer en daarna ging er een flinke schep zout, een half knoflookbouillonblokje, een theelepel kaneel en 2 theelepels komijnpoeder doorheen. In een pan ernaast bakte ik 3 rode uien in ringen tot ze zacht maar niet verkleurd waren en in een pan weer daarnaast bakte ik heeeel zachtjes  in een flinke klodder roomboter 3 fijngestampte teentjes knoflook met een theelepel korianderpoeder. De inhoud van de uien- en knoflookpan ging bij de linzen (inclusief roomboter), samen met een handje fijngesneden koriander en daarna ging de pan van het vuur.

Toen de pan eenmaal op tafel stond, roerde ik er nog 2 zakjes snijbiet doorheen en wat citroenrasp. Iedereen kreeg een kommetje, waarboven ze nog wat vers citroensap moesten uitpersen en toen konden we aanvallen. Samen met een knapperig broodje en een stuk Delice de Bourgogne een makkelijke maar lekkere en toch gezonde avondmaaltijd. Maar die rode linzen…ik vertrouw ze niet meer. Vieze vuile bedriegers zijn het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: