Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

1407779950446Het was een zware maandag. Dat was vooral mijn eigen schuld, want ik was immers degene die al die cocktails, wijntjes, biertjes en die ene wodka-redbull (inderdaad, dom Dom DOM) naar binnen goot. In mijn verdediging kan ik aanvoeren dat ik het hele weekend werd omringd door feestende mensen die het Loveland terrein vulden en door vrienden die bijzondere culinaire kunsten vertoonden op hun Big Green Egg Barbecue en daarbij perfect passende wijnen hadden uitgezocht. Hoe dan o0k, opstaan was zwaar vanochtend en toen het eenmaal middag werd, bleek het ook nog eens enorm ingewikkeld om een verantwoord avondmaal te bedenken. Gelukkig herinnerde ik me op tijd dat mijn man laat thuis zou komen en dat ik hem had beloofd om een bak lasagna te maken. Want makkelijk opwarmbaar en dan toch nog lekker.

Ik besloot mijn taak serieus te nemen en pakte mijn Locatelli boek erbij. Ik heb al eerder verteld dat dit kookboek mij enige angst inboezemt: het is dik en de nors kijkende auteur weet zelfs van een salade caprese een enorm ingewikkeld karwei te maken. Locatelli wil het liefst dat je voor ieder gerecht op zoek gaat naar dat ene snoezige winkeltje waar ze handgeknoopte, Toscaanse tomaten verkopen en dat je zelf die buffel melkt voor de mozzarella. Een tikkeltje vermoeiend maar aan de andere kant staan er wel echt Italiaanse recepten in dus als je lasagna wil maken, ben je bij Locatelli aan het juiste adres.

In de bolognese saus ging een halve fles Chianti, veel knoflook, wortel, bleekselderij en ui, pruttelde anderhalf uur op mijn fornuis en zag er prachtig glimmend uit. Maar toch…ik durf het bijna niet te zeggen want anders wordt Locatelli boos, maar ik vond die Echte Italiaanse Bolognese Saus toch een beetje lafjes smaken. En dus probeer ik dat grote Italiaanse boek maar te negeren en vraag aan jullie: hoe maken jullie de perfecte Bolognese saus?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: