Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

1407952413461Mijn kinderen brachten vandaag een vakantiedag door onder de rechtvaardige doch liefdevolle leiding van hun oudtante, oftewel hun oppastanti. In deze tijden van aaneengeknoopte oppasmomenten, is zo’n tante (met onderwijsbevoegdheid, ook dat nog) ontzettend waardevol. Ze komt als we onverwacht moeten werken, maar ook als we middernachtelijk alcoholisch doordrenkt naar binnen struikelen en leert onze zoons in de tussentijd de tafels van 3 t/m 9 (die rottige, inderdaad), leest ze eindeloos voor, laat ze hun eigen rommel opruimen maar stofzuigt wel als de heren gestampte muisjes op brood aten.

Vandaag gooide ze er nog een schepje bovenop, want toen ik thuiskwam, had ze samen met mijn jongste zoon een grote bak verse tiramisu gemaakt en die was zo lekker, dat ik ‘m op deze plek graag met jullie wil delen. Nu heb ik de bereidingswijze genoteerd uit monde van mijn zoon, dus mocht ik iets missen: Annelies, corrigeer je me als er iets niet klopt?!

Marineer lange vingers in wat melk en bedek hiermee de bodem van een lage, brede schaal. Bedek de lange vingers met een mengsel van mascarpone, vers (!) sinaasappelsap, Griekse yoghurt en witte basterdsuiker. Maak het niet te zoet want dat is gewoon niet lekker en dat niet-zoete was nou precies zo fijn aan dit -overigens zeer kindvriendelijke- gerecht. Laat dit opstijven in de koelkast en rooster ondertussen wat witte amandelen in een droge koekenpan tot ze lekker bruin en knapperig zijn. Als de mascarpone crème is opgesteven, bedek deze dan met een laag amandelen en daarna met een dun laagje cacaopoeder. Meteen opeten en daarna een nieuwe afspraak met oppastanti inplannen. Annelies, dankjewel dat je onze tante bent!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: