Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1412100669577Een paar weken geleden betrapte ik mezelf erop dat ik de 2 pakken Knorr Kip Madras die ik bij de Appie kocht, onderin het karretje legde, verborgen onder de kip en komkommer. Waarom eigenlijk? Misschien omdat ik onbewust vind dat ik als eetschrijfster en kok alleen maar met pure, onbewerkte ingrediënten mag werken? En dat een pak van Knorr niet alleen vol zit met rommel (en ik weet niet eens of dat wel zo is) maar dat het ook nog eens ongelooflijk gemakzuchtig is als je je kast vol hebt staan met kruiden waarmee je die mix heel snel zelf kunt maken? En omdat ik bang was dat 1 van mijn lezers mij zou betrappen op deze gemakzuchtigheid? En dat mijn enige valide excuus was dat mijn gezin die Knorr Kip Madras nu eenmaal veel lekkerder vindt dan zelfgewrochte Madras?

Hoe het ook zij, vandaag zag ik mezelf weer 2 blikjes onderin het Appie mandje wegmoffelen. 2 blikjes Corned Beef, om precies te zijn. Ik had zin in een bordje comfort food: gebakken corned beef en aardappelblokjes met zachtgekookt ei en daar heb je nu eenmaal van dat rare vlees voor nodig. Bij nadere bestudering van het etiket ebde mijn schuldgevoel alweer wat weg: de ingrediënten bleven beperkt tot rundvlees, zout, suiker en E250, oftwel nitriet. Dat laatste is een middel dat wordt gebruikt omdat het botulisme voorkomt en kan in grotere hoeveelheden mogelijk schadelijk zijn. Kortom, voor een keertje moest het wel kunnen, toch?

En dus smikkelden we vanavond van een bord met heerlijk knapperige aardappelblokjes samen met een mengsel van gebakken ui, veel tabasco en corned beef , afgetopt met een ei. En om het resterende schuldgevoel toch nog een beetje te compenseren, serveerde ik er een frisse komkommersalade bij en een verse sinaasappelmango-smoothie toe. Want als puntje bij paaltje komt, heb ik toch nog mijn eer hoog te houden. Al blijkt die dus van discutabele aard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: