Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1413737540245Het is gebeurd, jongens. Ik ben sushi-maagd af. Ik bekeek een instructiefilmpje op AH.nl, las wat artikelen over het maken van de perfecte rijst, raakte lichtelijk in paniek toen ik erachter kwam dat ik geen hangiri had maar begreep al snel dat alle bakken voldoen zolang ze maar groot, plat en niet van metaal zijn, snapte ineens waar die houten spatel voor was die ik bij het bamboematje geleverd kreeg en moest lachen om de AH-kok die vertelde dat je gekookte rijst moest droogwapperen met een Japanse waaier maar dat het ook met een Allerhande kon. Kortom, ik begon vanmiddag goed voorbereid aan de klus.

En alhoewel ik waarschijnlijk hoongelach van de ervaren sushi-chef riskeer met mijn foto’s, was ik heel erg tevreden met het resultaat. Mijn eerste komkommerrol was erg groot en viel wat uit elkaar, maar de andere rollen waren redelijk goed gelukt en -belangrijker- smaakten heerlijk, vooral de rolletjes die ik had gevuld met gerookte kip, avocado en mayonaise. Mijn inside-out rolletjes behoeven nog wat oefening en alles mag wel wat kleiner maar we hebben met zijn vieren heerlijk zitten smikkelen. Ik voelde me weer eens de beste moeder van de wereld en de Colombard Ugni-Blanc die we erbij dronken (waarvoor dank, Inez & Willem) smaakte ons prima.

En terwijl ik dit allemaal tevreden zit neer te pennen, vraag ik me af of die andere ontmaagding ook zo soepel was gegaan met een instructiefilm van de AH en een fles witte wijn erbij. We zullen het nooit weten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: