Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

IMAG0194_1Heerlijk, een film met een happy end. De hoofdpersoon begint nietsvermoedend aan zijn eerste scene maar jij weet het al: dat gaat fout. Je leeft mee, huilt wanneer het slecht gaat, snottert wanneer hond, oma of klein zusje overreden worden, maar daarna is het daar: ontroerende muziek, glinsterend zonlicht en die innig gelukkige omarming en je valt zuchtend van geluk terug in de met tissues bedekte kussens van je bank. Het is allemaal weer goed gekomen.

Mijn jaar lijkt tot nu toe een beetje op zo’n film. Nietsvermoedend plopten de kurken op 1 januari, ik vierde feest en werd dronken in mijn mooiste jurk terwijl ik geen weet had van het onheil dat boven mijn hoofd hing. Want halverwege januari stortte mijn mooie bedrijf, mijn droom in elkaar. Soep & Sla hield na een klein jaar op te bestaan en ik kon alleen maar verdwaasd op de bank zitten en huilen. Hoe moest ik verder, nu ik mijn ziel en zaligheid in dat bedrijf had gestopt en mijn werkende leven had omgegooid om te kunnen koken in mijn eigen keuken?

Inderdaad, een echt tranentrekkend moment. Mijn familie en vrienden troostten me, mijn kinderen knuffelden me en mijn man pepte me op. En langzaam maar zeker drong tot me door dat mijn droom niet voorbij hoefde te zijn. Als ik dat niet wilde.

En dus ben ik heel blij dat ik sinds deze maand opnieuw eigenaar ben geworden van mijn eigen bedrijf: Lizzy Kookt. Lizzy Kookt voor bedrijven die wel eens met wat anders willen lunchen dan dat eeuwige broodje kaas. Of voor hipshops die naast verse salades, fijne koffie en huisgemaakte taart ook soep willen verkopen maar zelf geen tijd hebben om dat te maken. Of bedenkt fijne gerechten voor op de kaart van je lunchroom, koffietempel of theehuis.

Op deze plek blijf ik vooral datgene doen waar ik zoveel lol aan beleef: schrijven over mijn keukengerelateerde avonturen. En verder kook ik dus gewoon lekker door. Waar het zal eindigen? Dat weet niemand en in de tussentijd -en daar komt de ontroerende muziek en het glinsterende zonlicht- ben ik blij met wat ik doe. Het is allemaal weer goed gekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: