Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

IMAG0356Ik vind het uitzoeken van een goede entrecote, biefstuk of ossenhaas altijd een moeilijke klus. Volgens mij blijft het in veel gevallen een kwestie van pech of geluk. Zo trof ik eens een retedure, biologische, lokaal geteelde, vrolijke, verse en goed bereide ossenhaas van een onsmakelijk taaie koe, een boterzachte ordinaire biefstuk van de Vomar en nog vorige week had ik diep in de buidel getast bij Marqt voor een Mrij entrecote die echt niet te vreten was zo taai. Dus toen ik gisteren 30 euro aftikte voor 3 Dry Age entrecotes van een Betuwse koe bij slager Chateaubriand in de Markthal in Rotterdam, vond ik dat best wel spannend.

Uiteraard liet ik niets aan het toeval over: ik liet de kootjes rustig op temperatuur komen, bakte ze snel en heet in een combinatie van roomboter en olie en liet ze daarna nog even rustig nagaren op een warm bord.

En wat bleek: vandaag hadden we geluk! Onze messen gleden statig door het zachte vlees en onze borden, ook nog gevuld met huisgemaakte gebakken piepertjes en een salade van botersla, door zoon gesneden tomaatjes en ui, verdwenen leeg en afgelikt naar de keuken.

Dus ik zeg: lieve slager Chateaubriand uit Rotterdam, doe ook eens effe een vestiging in Haarlem! Want ik wil namelijk iedere keer wel geluk hebben als ik zo’n stukkie vlees koop. Dank u.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: