Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1425820862908

Er zijn de laatste weken weer aardig wat volgers bijgekomen op deze pagina. Ik beloof jullie dat ik mijn stinkende best zal doen om jullie te vermaken met mijn geneuzel over eten en koken en zal jullie maar meteen waarschuwen: over echt belangrijke zaken gaat het hier niet, maar als je graag licht ironische stukjes leest over het kokende en etende leven van een Haarlemse mevrouw, ben je hier aan het goede adres. En misschien is het dan ook wel aardig om mezelf even kort voor te stellen.

Ik ben Lizzy Martin uit Haarlem, 42 jaar, getrouwd en moeder van twee jongens van 8. Inderdaad, een tweeling. Tot anderhalf jaar geleden werkte ik nog als commercieel manager bij een grote Amerikaanse multinational tot ik op een dag concludeerde dat ik klaar was met het leven in de snelkookpan van Powerpoints, Excel sheets, cc-tjes, konkelende managers en ongelukkig personeel. Ik wilde wat anders. En aangezien ik al jaren met veel plezier in de keuken stond en van mezelf vond dat ik niet onverdienstelijk kon koken, besloot ik dat “wat anders” iets met koken moest worden en dat werd een eigen bedrijf. Eerst Soep & Sla, maar toen dat niet werd wat ik ervan verwachtte (tranentrekkend maar veel te lang verhaal, dus als je het precies wilt weten stuur me dan maar een persoonlijke berichtje dan stuur ik je alle 43 hoofdstukken), besloot ik in mijn eentje verder te gaan en dat werd dus Lizzy Kookt. Lizzy Kookt voor bedrijven die wel eens wat anders willen lunchen dan dat eeuwige broodje kaas.Geen haute cuisine maar gewoon lekker rustiek eten met een duidelijke eigen signatuur. Deze plek is dus inderdaad een beetje vies, commercieel uithangbord voor mijn eigen bedrijf maar vooral een plek waar ik deel waar ik blij van wordt. En dat is -vies commercieel of niet- lekker eten en drinken. Zelfgemaakt of zelfopgegeten. Want eten moeten we iedere dag en dan is het fijn als je daar iedere keer een klein beetje blij van wordt.

Zoals er in de film Julie & Julia al werd gezegd: “Hoe naar een dag ook is, het is een fijne gedachte dat er altijd chocoladetaart is.” Of een stoofschotel, soep of een knapperige salade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: