Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1426097926187

Er zitten twee voordelen aan het maken van een ovenschotel. Allereerst biedt het maken van een ovenschotel je de mogelijkheid om ongezien smakelijke restjes weg te frommelen en ten tweede heb je tijdens het bakken van de schotel alle tijd om je keuken strak te trekken zodat je na het eten van die afplempende bak met voer, zonder al te veel moeite op de bank kan vallen om uit te buiken.

Bij mij gingen er in de schotel vandaag een restje rundergehakt, wat uien, kastanjechampignons en bakje sauce brune. Die saus had ik een tijdje geleden gemaakt als begeleiding bij een stuk vlees en een restje ervan had ik in een vlaag van verstand ingevroren. Het enige dat ik me nog herinner van het maken van de saus, is dat het een flinke klus was waarbij er eerst runderbouillon moest worden getrokken, bacon geblancheerd, groenten klein gesneden en dat de saus na vele uren pruttelen nog gezeefd en geknuffeld moest worden. En gelukkig betaalde dat werk zich vandaag dubbel en dwars uit! Want van het gehakt, champignons, uien en sauce brune maakte ik een soort dikke jachtsaus, die verdween onder een zachte puree-deken van overgebleven aardappels, bestrooid met wat kaas. En alhoewel de kinderen de champignons vakkundig uit de saus visten, ging de hele bak schoon op.

En toen sloeg voordeel twee toe: de borden gingen in de vaatwasser, er ging een doekje over de tafel en daarna was ik klaar. Heerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: