Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

img1426615661067

Ik heb een hekel aan Twitter. Voor het volgen van het nieuws vind ik Twitter nog wel aardig maar ik krijg de kriebels van al die hashtags waardoor de meeste berichten #niet #meer #te #lezen #zijn #omdat #er #elke #keer #zo’n #stom #hekje #voor #staat. En dat hekje heeft echt wel zin als je iets te melden hebt over de verkiezingen (#verkiezingen18maart), de situatie in Oekraïne (#oekraine) of de zoon van Dries Roelvink (#roelvinkjes) maar om nou iets te plaatsen met #dankbaar vind ik zulke nonsens. Alsof die #dankbaar ineens trending gaat worden. Zeg dan gewoon dat je dankbaar, trots of blij bent.

En onder ons gezegd en gezwegen: de ware reden achter mijn Twitter-haat is dat ik elke keer merk dat ik niet voldoende heb aan 140 tekens om mijn schrijf-ei kwijt te kunnen. Vandaar dat ik op deze plek ongegeneerd mijn letterdiarree over jullie uitstort, niet gehinderd door #, @ of &*!.

Toch bevond ik me vanochtend heel even op Twitter. Ik logde in en kreeg een recept onder ogen voor een macaronischotel met elleboogjesmacaroni, bechamelsaus en Nederlandse roodkorstkaas. Nu zeuren mijn zoons regelmatig om een gewone maaltijd met ham-kaas-macaroni, dus toen ik dit recept zag, meende ik er goed aan te doen ze eens een keer hun zin te geven, maar dan wel op mijn eigen manier. De roodkorstkaas verving ik door rijpe Cheddarkaas, ik halveerde de hoeveelheid bechamel en kaas (niemand heeft iets aan een coronair infarct op de dinsdagavond) en in plaats van de voorgestelde sla, serveerde ik er spinazie met pijnboompitten en een pittig burgertje met munt, peterselie en knoflook bij.

En wat blijkt? Twitter is gewoon een hartstikke leuk medium vol gezellige mensen met leuke recepten! En dus doe ik vanaf nu ook gewoon mee, te beginnen met #lekkerordi. Want dat was ons eten vanavond gewoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: