Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

Amazing Oriental

Ik was vandaag bij Amazing Oriental, een werkelijk geweldige Aziatische groothandel in Amsterdam (bedankt voor de tip,  Sayarina van Sticky Fingersfood, ik voelde me inderdaad net een klein kind in een snoepwinkel) en verlustigde me daar aan de onleesbare verpakkingen, de bizarre producten (want wat is in godesnaam “Essence of chicken”? Het klinkt als een filosofisch vraagstuk maar is waarschijnlijk gewoon iets om je soep mee te fluffen) en de oneindige keus in lekkere producten.

Het laat zich raden dat ik thuis kwam met een volle tas. Japans visbouillonpoeder dat zo sterk was dat hij beter “Essentie van zoute haring” had kunnen heten, een fles Fillipijnse banana hot sauce (yum), sambal, vissaus, olie en nog een paar dingen waar ik de naam alweer van ben vergeten. En Maggi, omdat dat er in de uitgebreide Surinaamse hoek zo gezellig bij stond en omdat ik wel eens zin had in de smaak van vroeger. Op een eitje bijvoorbeeld.

Toen ik thuis kwam, had ik zin om alles door elkaar te koken en dat was precies dat ik deed. Dus mochten er zich kookpuristen onder jullie bevinden: lees dan volgend stukje met je ogen dicht. Ik marineerde namelijk biefstukreepjes in Koreaanse bulgogi saus en die deed ik na het bakken bij een mengsel van gebakken ui, wortel en paksoi, die ik eerst heeeel kort had laten smoren in een (Chinese) saus van kippenbouillon, vissaus, sojasaus en sesamolie, aangemaakt met wat maizena. Erbij aten we wilde basmatirijst (van de AH, niet echt bijzonder), die ik had gebakken met een eitje, knoflook, bosui en Japanse Yakiniku saus. Ik deed er daarna nog wat koriander overheen en een scheut van de goddelijke bananensaus.

En je mag het best weten: ik heb de pan spinnend van genot leeggelikt. Amazing!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: