Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

De makkelijke maaltijdHet was vandaag niet mijn dag. Na een pittige werkweek, gevuld met liters soep, eindeloze administratie, honderden borrelhapjes, 19 Beebox-bezorgingen, artikelen die gepubliceerd moesten worden, 2 kinderen met ingewikkelde speelafspraken en oh ja, ook nog een man, was ik zaterdag 14 uur non-stop in de weer voor een andere cateraar en gisteren alleen maar bezig om niet in slaap te vallen op de bank.

Vandaag voelde ik me moe, chagrijnig en beroerd en zoals altijd, neem ik me dan voor om “gewoon iets lekker makkelijks te maken”(dit is de verstandige stem in mijn hoofd, die ook zegt dat ik om half elf naar bed moet gaan en moet ontbijten met fruit, en waar ik dus nooit naar luister) maar toen ik vanavond eenmaal in keuken stond, ontspoorde dit voornemen volledig onder invloed van de culi-stem in mijn hoofd, die ineens uit de krochten van de herinnering de smaak van Foe Yong hai opdiepte. Daar had ik meteen onuitsprekelijk veel zin in en voor ik het wist stond ik een rode saus te maken van een paar flauwe, zachte tomaten, die ik liet pruttelen met wat ui, gembersaus en rijstazijn en aanmaakte met wat maizena. En die saus ging dus over een dikke omelet, die ik bakte met paksoi en lente-ui.

Gelukkig was daar dan ook mijn “makkelijke” maaltijd: een grote pan met kip van de Vegetarische Slager (aanrader, echt lekker kippig spul is dat) rijstnoedels, gember, knoflook, ui, paksoi, peultjes, kerrie, sesamolie, sesamzaadjes, sojasaus en vissaus. Bestrooid met wat geroosterde pinda’s.

Godzijdank ruimden de kinderen de tafel af en deed mijn man de vaat. Want zo’n makkelijke maaltijd, daar word je verdomd moe van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: