Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

IMG_20180228_100912_600Als je je trouwdag viert, moet je dat natuurlijk goed doen. In deze dagen van echtscheidingen, co-ouderschappen en mediators, kan het geen kwaad om erbij stil te staan dat je het al een tijd goed met elkaar hebt. In ons geval was dat onlangs 13 jaar. En zoals dat bij ons past, vierden we dat met lekker eten.

Voor mijn man is er maar één restaurant dat bij deze gelegenheid past. En ik mag graag denken dat hij dit restaurant kiest omdat hun kookkunsten (lieflijk, spannend en afwisselend) zo passen bij de sfeer in onze relatie, maar zo werkt dat natuurlijk niet in een mannenhoofd. Hij vindt het eten daar gewoon Lekker met de hoofdletter L en de gastvrouw en kok gewoon leuke lui.

We hebben het hier over restaurant Southern Cross in Heemstede. Een zaak die zichzelf omschrijft als “Modern Australian Cuisine”. Je eet er kangoeroe, emoe en krokodil. Nu klinkt dat nogal gimmick-achtig. Zo at ik ooit in een Mexicaans restaurant in Oss (ik weet het, deze combinatie is vragen om problemen) een stuk krokodil en dat was het dan. Ik had krokodil gegeten. Een wit stukje vlees dat smaakte naar kip. Punt.

Bij Southern Cross pakken ze dat heel anders aan. Er worden gerechten gecreëerd waarin die gekke beesten een onderdeel zijn van een subtiel geheel, waarin altijd een goede balans is tussen zoet, zuur, zout, fris, romig, knapperig en pittig. En die gerechten zijn een mix tussen het Australische barbecue-gevoel en de afwisselende Aziatische keuken. En worden voorzien van uitstekende bijpassende wijnen, gebracht door prettig aanwezige bediening. Simpelweg spot-on en dat keer op keer. Ik vind het knap.

Mocht je dus in een relatiedipje zitten, dan kan ik Southern Cross van harte aanbevelen. Wie weet zit je daar samen aan de dis, neem je een slokje van een mooi glas wijn en zie je ineens weer die krokodil die je in het prille begin in haar zag.

2 gedachtes over “Krokodil in Heemstede

  1. Noah Gabriel Daalhuizen schreef:

    Ik was er bij, ze Lizzy heeft gelijk het is heerlijk. Goed stuk. 😀😀😀😀

    1. Finnegan Sante Daalhuizen schreef:

      Ik was er ook bij en noah heeft helemaal gelijk!👍🏾👍🏾👍🏾

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: