Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

WhatsApp Image 2018-03-08 at 19.58.27Hoe verloopt jouw Week Zonder Vlees? De mijne begon met gehakt. Gelukkig waren daar altijd nog mijn brave zoons, die mij er fijntjes aan herinnerden dat we deze week vegetarisch moesten eten.

Ik blokkeer dan altijd een beetje, als ik vlees moet verwijderen uit ons menu. Normaal komen er bij mij regelmatig lekkere gerechten voorbij zonder vlees, maar als het ineens zonder moet, kan ik alleen nog maar denken aan grote lappen biefstuk en dampende gehaktballen uit de jus. Mijn man kwam uiteindelijk met een fantastisch menuplan, waardoor we tot nu toe keurig en lekker vegetarisch aten.

Dinsdag aten we kikkererwtensoep met komijn en citroen. Een simpel gerecht, dat het eigenlijk altijd goed doet: een uitje bakken, wat komijn erbij, kikkererwten erbij, afblussen met hete bouillon (niet stiekem smokkelen met kippenbouillon), even laten pruttelen en daarna pureren met wat verse koriander en een scheut citroensap. Heb je echt geen dampende gehaktballen bij nodig.

Woensdag maakte ik een Zwitserse kaasfondue,die we aten met veel rauwe groenten en een bruin stokbrood. Niet bepaald light maar wel ontzettend lekker. En er kwam geen beest aan te pas.

WhatsApp Image 2018-03-08 at 20.04.39Vandaag was het tijd voor okonomiyaki. Dit is een Japanse omelet, die je kunt vullen met ingrediënten naar wens. Ik koos voor spitskool en lente-ui. De omelet dien je na het bakken te decoreren met Japanse mayo en speciale okonomiyaki-saus (een mix van tomatenketchup, worcestersaus, sojasaus en mosterd) en daarna gooi je er katsuobushi over, flinterdun geschaafde tonijnvlokken, die door de hitte wapperen in de wind, waardoor het lijkt of er toch nog wat leeft op je bord.

Het is natuurlijk maar de vraag of je met wapperende tonijnvlokken werkelijk trouw bent aan het principe van een vleesloze week. Maar met slechts 25 gram vlokken voor een complete maaltijd, doe je vast wel iets goed voor deze aarde.

De rest van de week is nog niet ingevuld en ik heb eigenlijk de stiekeme hoop dat jullie nog wat inspiratie voor me hebben. Mijn man heeft het opgegeven en mijn zoons komen alleen maar met suggesties met een P.

Wie redt onze vleesloze week?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: