Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

WhatsApp Image 2018-03-14 at 09.47.09

Knus plekje bij Frenchie

Restaurants komen en gaan. Op de plek waar STAAL zat aan de Gedempte Oude Gracht, opende Frenchie. Het leek me een plek waar iedereen naar toe holt omdat het zo hip-nieuw is, maar waarvan ik me ook afvroeg of die plek over 2 jaar nog relevant is.

Ik holde er gisteren ook naar toe want ik ben natuurlijk geen haar beter dan de rest van Haarlem. Er werd namelijk zeer lovend geschreven over Frenchie in het Haarlems Dagblad, vrienden waren er geweest en zeer tevreden naar huis gegaan. Ik kon niet achterblijven.

Samen met kritische eter Esther boog ik me over de kaart, die meteen voor verwarring zorgde. Want waarom stonden voorgerechten onder het kopje “dinner”, net als de kleinere hoofdgerechten en heetten de hoofdgerechten “barfood”? Bij barfood denken wij in ieder geval niet aan een hele zeebaars of een stuk koe maar aan kleine dingetjes om op te knabbelen aan de bar. Duidelijk een gevalletje van hip-doenerij, mopperde ik.

WhatsApp Image 2018-03-14 at 09.47.54

Inderdaad een perfect ei.

We besloten uiteindelijk allebei iets anders te bestellen en daarmee smolten mijn mopperige bezwaren tegen weer zo’n hip zaakje weg als sneeuw voor de zon. De oesters die voorbij kwamen waren fris en zilt, het “perfecte ei” bleek inderdaad een perfecte, romige umami verrassing in een glas, de zeebaars uitstekend gebakken en voorzien van romige risotto en een lading werkelijk briljante, knapperige groenten, het vlees verrassend pittig en ook voorzien van veel groen, de wijnen goed en royaal uitgeschonken, en de kaasplank stoer en afwisselend.

WhatsApp Image 2018-03-14 at 09.48.41

De ceviche die spannender kon.

Het enige gerecht waar ik wat minder enthousiast over was, was de ceviche. Niet omdat de vis niet goed was klaargemaakt, maar omdat ik ceviche (in citrussap “gegaarde” vis) een gerecht vind waarin je veel extreme smaken kunt verwerken. Dat had deze kok niet gedaan en dat vond ik jammer.

Esther en ik gingen voldaan en tevreden naar huis. We waren (bijna) bijgekletst, niet onderbroken door een serveerster die aanvoelde dat we geen zin hadden in uitgebreide verhandelingen over het eten en op prettig gezette tijden voorzien van een nieuwe gang.

Stiekem moet ik dus gewoon bekennen dat ik Frenchie een supergezellig tentje vind. Misschien ben ik gewoon een oude mopperkont en is de planten-metaal-bartafels-knussehoekjes-trend wel voor altijd. En dat is dus helemaal niet erg. Zeker niet als je op zo’n plek zulk fijn eten krijgt.

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Fijn bij Frenchie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: