Lizzy proeft Haarlem- en omstreken

Lizzy proeft in Haarlem (en omstreken) voor jou. Zodat jij alleen de lekkere dingen kunt kiezen.

WhatsApp Image 2018-03-23 at 11.01.40Van de zee gaat een helende werking uit. En dan bedoel ik dus niet dat je in het zeewater moet gaan staan als je uitslag op je rug hebt of een gebroken been, en er dan weer helemaal gezond uit komt, maar dat je je in de nabijheid van de zee altijd altijd een klein beetje beter voelt. Ik althans wel.

Ik woon inmiddels al bijna 25 jaar vlakbij de zee. In mijn 10 jaar vlak naast de dijk in Den Helder, met uitzicht op Texel, leverden mijn wandelingen met mijn hond op de dijk steevast een heerlijk gevoel op. Een gevoel dat je al je problemen wel aankon en dat was in die tijd geen overbodige luxe. (Ga er maar aan staan, wonen in Den Helder.)

En hier in Haarlem, op fietsafstand van Zandvoort, is er eigenlijk niets lekkerders te bedenken dan na een drukke of saaie dag op het werk nog even met je voeten op het strand te zitten met een koud wijntje. Dan ben je die Excel-kantoor-blues zo kwijt.

Deze week constateerde ik dat het bezoeken van het strand ook werkt als het koud en donker is. Mijn man en ik baalden gewoon even van de sleur, van de winter en van woensdag, en besloten spontaan naar Zandvoort te rijden voor een snuifje zee. We kwamen terecht bij Tijn in Zandvoort en voelden ons meteen beter. Niet alleen omdat de eeuwig ruisende zee onze stress kalmeerde, maar ook omdat we bij Tijn in een warm bad vielen. Zoals altijd eigenlijk.

De bediening is vrolijk en attent, de smoothies vers, de pizza direct uit de houtoven, de desserts overvloedig, het vlees goed gebakken en voorzien van heerlijke groenten, de Blood Mary fors pittig en de Fiat 500 in het midden van de zaak knuffelbaar.

Ik weet niet of we Tijn ook zo geweldig zouden vinden als deze zaak midden op de hei zou staan of in het centrum van Borculo maar wat maakt het uit. De zee maakt alles beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: